Quantcast
Channel: جامعه مجازی دانشگاه پیام نور - همه انجمن ها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

در مورد ترکیه بیشتر بدانیم ...

$
0
0
در مورد ترکیه بیشتر بدانیم ...
با نام رسمی جمهوری
ترکیه کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ کشور یعنی آناتولی یا آسیای کوچک در جنوب باختر آسیا و خاورمیانه واقع است و بخش کوچکی نیز به نام تراکیه در منطقهٔ بالکان (منطقه‌ای در جنوب خاور اروپا) قرار دارد. ترکیه در خاور با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان (نخجوانارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب خاوری با عراق و سوریه؛ و در شمال باختری (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه‌است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از باختر با دو دریای کوچک مرمره و اژه، و از جنوب باختر با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگهٔ راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه‌است.ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتا پرباران است. شکل این کشور مانند یک مستطیل است که از سوی خاور و باختر امتداد یافته‌است. ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حسّاس‌ترین مناطق جهان، دارای موقعیّت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است . دانستنیهایی در مورد ترکیه
• بابا نویل (عزیز نیکولاس) در
ترکیه کنونی زندگی می کرده است.
• کاتالهویوک در ترکیه، به‌عنوان قدیمی‌ترین سکنۀ شناخته شده بشر کشف شده است.
• در ترکیه شرقی کنونی، کشتی نوح بر کوه آرارت (اگری داگی) فرود آمد.
استانبول، بزرگترین شهر ترکیه، در دو قاره واقع است.
• ترک‌ها قهوه را به‌ اروپا معرفی کردند.
• گل لاله هلندی از ترکیه آمده است.
• قبل از پیروزی عثمانیها این منطقه تحت حاکمیت روم شرقی بوده است.
• اقتصاد
ترکیه 16 قدرت اقتصادی شناخته شده است.
دیدنیهای ترکیه
[url=http://www.dalahoo.us/]کاپادوکیه یا کَتپَتوکه، نام سرزمین باستانی پهناوری در آسیای کوچک است. نام
کاپادوکیه پس از روزگار باستان در زمان چیرگی مسیحیت بر این بخش پایدارماند و امروزه هم در زمینه گردش‌گری بدین بخش تاریخی کاپادوکیه گفته‌می‌شود. توریستی‌ترین بخش کاپادوکیه استان نوشهر ترکیه کنونی را دربرمی‌گیرد.
[تصویر: 1286415713.jpg]
[تصویر: sildIgFD_26461-cappadocia-cappodocia-turkey.jpg]
دیدنیهای کاپادوکیه شامل :
كايماكلي : در روستاي كايماكلي و به فاصله 20 كيلومتري نوشهير قرار دارد. داراي 8 طبقه است و تاريخ ساخت طبقه اول بسيار قديمي است. در دوران روم باستان و بيزانس هم مناطق هم جوار باكنده كاري توسعه پيدا كرده و بصورت شهر زيرزميني در آمده است. امروزه 4 طبقه آن براي بازديد عموم باز است. اين شهر زيرزميني كه بر روي صخره هاي طبقات الارضي بصورت كنده‌كاري بوجود آمده شرايط زندگي جمعي از مردم را بصورت موقت داراست. اطاق ها و سالنها بوسيله كريدورهاي تنگي بهم ديگر مرتبط است. هم چنين داراي انبارهاي شراب، مخازن آب، آشپزخانه، انبارهاي ارزاق، دريچه هاي تهويه هوا، چاههاي آب، كليسا و زبانة درب كه در مواقع خطر بتوان آن را از درون به وسيلة سنگهائي بست.

قونیه
[تصویر: untitled.png]
قونیه مرکز استان
قونیه در کشور ترکیه است. آرامگاه مولوی، شاعر فارسی‌زبان، در شهر قونیه‌است.قونیه در دوره آل عثمان وجه ***** خود را از دست داد اما حیات ادبی و عرفانی این شهر هنوز ادامه دارد.قونیه را «دار المعرفه»، «دار الارشاد» و «دار الموحدین» می‌خواندند. در زمان سلطنت سلطان علاء الدین کیقباد اول قونیه مطاف عارفان و مجمع اهل معرفت بوده‌است. در این عهد سلطان‌العلما بهاءالدین ولد، مولانا جلال‌الدین بلخی، برهان‌الدین محقق ترمذی، اوحدالدین کرمانی، شمس‌الدین تبریزی، شیخ محی‌الدین ابن عربی، شیخ سعدالدین جندی، شیخ سراج‌الدین قیصری، فخرالدین عراقی، شیخ شهاب‌الدین سهروردی، شیخ سعدالدین حموی، شیخ بغوی، شیخ نجم‌الدین رازی از کسانی بودند که از اطراف و اکناف کشورها و شهرهای اسلامی (برخی از آنان بارها) رنج سفر به قونیه را تحمل کرده بودند.
مقبره مولانا در قونیه
[تصویر: 576576_orig.jpg]
[تصویر: 576579_orig.jpg]
[تصویر: 576580_orig.jpg]
[تصویر: 576581_orig.jpg]
جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولوی یکی از مشهورترین شاعران ایرانی است. نام او محمد و لقبش در دوران حیات خود جلال‌الدین بوده و لقب «مولوی» در قرنهای بعد (ظاهراً از قرن نهم) برای وی به کار رفته است.وی در عرفان و سلوک سابقه‌ای دیرین داشت و چون اهل بحث و جدال نبود و دانش و معرفت حقیقی را در سلوک باطنی می‌دانست نه در مباحثات و مناقشات کلامی و لفظی، پرچم‌داران کلام و جدال با او مخالفت کردند. از جمله فخرالدین رازی که استاد سلطان محمد خوارزمشاه بود و بیش از دیگران شاه را بر ضد او برانگیخت. سلطان‌العلما احتمالاً در سال ۶۱۰ هجری قمری، هم‌زمان با هجوم چنگیزخان از بلخ کوچید و سوگند یاد کرد که تا محمد خوارزمشاه بر تخت نشسته، به شهر خویش بازنگردد. روایت شده‌است که در مسیر سفر با فریدالدین عطار نیشابوری نیز ملاقات داشت و عطار، مولانا را ستود و کتاب اسرارنامه را به او هدیه داد. وی به قصد حج، به بغداد و سپس مکه و پس از انجام مناسک حج به شام رفت و تا اواخر عمر آن‌جا بود و علاءالدین کیقباد پیکی فرستاد و او را به
قونیه دعوت کرد. مولانا در نوزده سالگی با گوهر خاتون ازدواج کرد. سلطان‌العلما در حدود سال ۶۲۸ هجری قمری جان سپرد و در همان قونیه به خاک سپرده شد.
مراسم رقص سماع
[تصویر: 576581_orig.jpg]
[تصویر: 577175_orig.jpg]
سماع به نوعی از رقص صوفیه شامل چرخش بدن همراه با حالت خلسه برای اهداف معنوی گفته می‌شود. سماع سابقه دیرین تاریخی داشته و پس از اسلام موافقان و مخالفانی نیز در این دین پیدا نموده است.
[تصویر: 577180_orig.jpg]
[تصویر: 577182_orig.jpg]
[تصویر: 577184_orig.jpg]
اگرچه برگزاری مراسم سماع در منازل شخصی و حتی بازار نیز سابقه دارد، ولی در برخی مراکز صوفیانه همچون خانقاه، زاویه، رباط، صومعه، دویره (دیر)، لنگر تکلیه محل خاصی برای اجرای مراسم وجود دارد که شامل یک سالن مخصوص است که به آن سماع خانه گفته می‌شود.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

Trending Articles