Quantcast
Channel: جامعه مجازی دانشگاه پیام نور - همه انجمن ها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

عوامل خیانت های زناشویی در تهران+ جدول

$
0
0
پژوهشی روی ۲۰۰ نفر خانم‌های متأهل مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره تهران، نشان می‌دهد ۴۸ درصد خانم‌ها شواهد و مدارکی راجع به ارتباط همسرشان با خانم‌های دیگری را ملاحظه کرده بودند.
به گزارش انعکاس، گذشته از این آمار که به نوعی بی‌وفایی همسران این زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره را نشان می‌دهد، ۲۷ درصد از شوهران، رابطه جنسی با فردی از جنس مخالف، غیر از همسر خود را داشته اند که به این عمل خیانت آشکار گفته می‌شود.

این آمار که در پژوهشی با عنوان «بررسی میزان شیوع بی‌وفایی و خیانت زوجین شهر تهران» منتشر شده، در جای دیگری نیز می‌گوید ۳۸ درصد از خانم‌ها فکر برقراری ارتباطی عاطفی با مردی دیگر به ذهنشان خطور کرده و ۱۳ درصد فکر خیانت به همسرشان را کرده بودند.
از این تعداد ۱۳ درصد خانم‌ها اقدام به برقراری ارتباط عاطفی و ۲ درصد اقدام به خیانت(برقراری ارتباط جنسی) نموده‌اند.
بی‌وفایی فقط جنسی نیست

گلناز واحدی پژوهشگر اجتماعی حوزه خانواده معتقد است که بی‌وفایی و روابط خارج از ازدواج، ارتباط با فردی غیر از همسر است. هر نوع پنهانکاری از همسر در مورد روابط خارج از ازدواج نوعی بی‌وفایی تلقی می شود.

حتی زمانی که شخص اطلاعات خصوصی زندگی خود را با شخص ثالثی در میان بگذارد وآن را از همسرش پنهان کند، نوعی بی‌وفایی و خیانت تلقی می شود.

وقتی صحبت از بی‌وفایی می‌شود همواره بی وفایی جنسی در ذهن تداعی می‌شود. بی وفایی به اشکال دیگری نیز می‌تواند وجود داشته باشد. نکته مهم در بی وفایی، پنهانکاری است.

اگر شخص عملی را در غیاب زوج خود انجام دهد و بداند که در صورت اطلاع، همسرش ناراحت شده و اعتراض خواهد کرد، مرتکب عمل بی وفایی شده است. بنابراین، خیالپردازی با شخصی غیر از شریک زندگی، دیدن عکس و فیلم مستهجن و روابط تلفنی و اینترنتی نیز نوعی بی‌وفایی تلقی می‌شود.

وی در ادامه اضافه کرد: بی وفایی اشکال متعددی دارد، از قبیل بی وفایی جنسی و بی‌وفایی عاطفی؛ بی‌وفایی عاطفی به صورت درد دل کردن با یک غریبه غیر همجنس، در میان گذاشتن اسرار، بگو بخند کردن، عشق ورزیدن و مواردی دیگر که از چشم همسر پنهان باشد.

بی وفایی جنسی، برقراری رابطه جنسی و فیزیکی با شخصی خارج از حوزه زناشویی است که می تواند جنبه عاطفی نداشته باشد. در مواردی بی وفایی عاطفی و جنسی می تواند با هم صورت گیرند.

این پژوهشگر اجتماعی حوزه خانواده معتقد است که خیانت در بستر اجتماعی هر جامعه تعریف می‌شود به طور مثال در بستر اسلامی جامعه،‌ صیغه در منظر بسیاری از مردم جامعه اسلامی خیانت محسوب نمی‌شود اما در تعاریف و از منظر بین‌المللی و جهانی خیانت است.

از نظر حقوقی برخوردی که با زنان خیانتکار می‌شود در بستر اجتماعی ما بسیار شدیدتر از مردان است که این ریشه در نوع ارزش‌های جامعه و بستر اجتماعی دارد.

به گفته واحدی خیانت ۲ بعد اجتماعی و روانشناختی دارد؛ در بعد روانشناختی تاکید بر عوامل و عناصر شخصی است و در بعد اجتماعی بر این مسئله تاکید می شود که عناصر اجتماعی و گروه‌های جامعه‌پذیر کننده چه تاثیراتی روی بر فرد می‌گذارند.
در جدول زیر می‌توانید به طور تفکیکی نگاهی به مواردی از این دو بعد بیندازید

[تصویر: 491a804790590b894057c045a4fae1f7.jpg]
مردان بی‌وفاترند

مردان در مقایسه با زنان بیشتر مرتکب خیانت(جنسی) می شوند. اما زمانی که موضوع بی وفایی یا خیانت غیر جنسی مطرح می شود، مساله تفاوت های جنسیتی اهمیت خود را از دست می دهد. برقراری روابط رمانتیک خارج از حیطه زناشویی، حتی اگر به روابط جنسی منجر نشود، آسیب های جدی به بنیان خانواده وارد می کند.

زنان اغلب به خاطر عشق، دوستی و صمیمیت به رابطه نامشروع کشیده می شوند و تعداد اندکی از آنها فقط به خاطر مسائل جنسی مرتکب خیانت می‌شوند، در حالی که مردان اغلب به داشتن تجارب جنسی صرف بسنده می کنند و بدلیل احساس کنجکاوی جنسی،اقدام به برقراری این نوع روابط می کنند.

پیامد های خطرناک و گاهی مرگبار برای زنانی که خیانت می‌کنند، اغلب باعث می شود که آنان استراتژی های خاصی را برای پنهانکاری در پیش بگیرند.

از سوی دیگر برداشت مردان و زنان از رابطه نامشروع همسرشان با هم متفاوت است و همین تفاوت به نوبه خود واکنش های عاطفی مربوطه را تحت الشعاع قرار می دهد. واکنش زن ها نسبت به رو شدن خیانت همسرشان این است که معمولا به افسردگی روی می آورند در حالیکه مردان با خشونت رفتار کرده و معمولا به زندگی زناشویی خود خاتمه می دهند.

شیوع این بیماری اجتماعی در بستر جوامع و اولین نهاد اجتماعی کننده کشور(خانوداه) منجر می‌شود که نسل‌های آینده یک کشور با جامعه پذیری غلط و ناقص رشد پیدا کنند، خانوداه که مهد و گهواره تعلیم و تربیت اگر آلوده به خیانت شود،‌ می‌تواند صدمات اجتماعی بلند مدتی به همراه داشته باشد، قطعا آموزش‌ روابط زنا‌شویی اعم از جنسی و تفاهم مشترک می‌تواند این آمار و ازقام را در کشور کاهش دهد.
منابع:
- کاوه،سعید (۱۳۸۷)،همسران و بی وفایی و خیانت: بررسی عوامل مؤثر شناخت ویژگی ها و عوامل تشکیل دهنده و پیامدهای ناشی از عارضه بی وفایی و خیانت میان همسران، تهران: نشر سخن.
- خدمتگزار،حسین ، جعفر بوالهری، سمیرا کرملو(۱۳۸۷)، بی وفایی همسران:روش های پیشگیری و رویارویی با بی وفایی، تهران:نشر قطره

Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

Trending Articles