کاردیومیوپاتی از ریشه "کاردیو" به معنی قلب، "میو" به معنی ماهیچه و "پاتی" به معنی بیماری است.
[/font]
انواع کاردیومیوپاتی
1- کاردیومیوپاتی گشاد شده : شایع ترین شکل کاردیومیوپاتی است. در این اختلال، بطن چپ قلب بزرگ شده و توانایی پمپ آن کم می شود. اغلب در افراد میانسال و مردان اتفاق می افتد. در برخی، این وضعیت ارثی می باشد.
2- کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک: در این نوع، ماهیچه بطن چپ قلب، به طور غیرطبیعی رشد می کند و یا ضخیم می شود. براین اساس، حفره پمپ کننده (بطن چپ)، کوچک می شود و برای رساندن خون به بدن تداخل ایجاد می کند. می تواند در هر سنی اتفاق افتد. بیشتر افراد درگیر، دارای سابقه خانوادگی هستند.
3- کاردیومیوپاتی محدود کننده : در این نوع، ماهیچه های قلب سخت شده و قابلیت انعطاف آنها کم می شود و تداخل با باز شدن و پر شدن بطن های قلب می کند. این وضعیت، در هر سنی اتفاق می افتد، اما بیشتر در افراد پیر رخ می دهد. شیوع کمتری نسبت به دیگر انواع دارد. می تواند بی هیچ دلیل شناخته شده ای اتفاق افتد و یا در نتیجه بیماری های دیگر ایجاد شود.
تجمع بیش از حد آهن در ماهیچه های قلب، می تواند قلب را ضعیف کند
علل
- مشکلات دریچه ای قلب
- بالا بودن ضربان قلب
- کمبود ویتامین ها و املاح معدنی مانند: ویتامین B1، سلینیوم، کلسیم و منیزیم
- حاملگی
- استفاده بیش از حد از الکل
- سوء مصرف کوکائین یا داروهای ضد افسردگی
- استفاده از داروهای شیمی درمانی
- برخی عفونت های ویروسی
- هموکرماتوز (تجمع آهن اضافی در ماهیچه قلب)
علائم
بعضی افراد، هیچ علامتی در مراحل اولیه بیماری ندارند، با پیشرفت بیماری، علائم زیر ظاهر می شوند:
- تنگی نفس با فعالیت و حتی در حال استراحت
- ورم اندام تحتانی
- باد کردن شکم
- خستگی و کوفتگی
- ضربان نامنظم قلب
- سرگیجه و غش و ضعف
تشخیص
- معاینه بالینی و گرفتن تاریخچه پزشکی
- عکس برداری از قفسه سینه
- نوار قلب.E.C.G : قطعه های الکترود بر روی پوست وصل شده و ایمپالس های الکتریکی قلب شما را اندازه می گیرد. یک نوار قلب، اختلال در فعالیت الکتریکی قلب را نشان می دهد.
- نمونه برداری : یک لوله نازک از طریق رگ های خونی وارد قلب شده و در آنجا یک نمونه کوچک (بیوپسی) از قلب شما برای آنالیز آزمایشگاهی گرفته می شود.
- آزمایش خون (آزمایش BNP) : با استفاده از این آزمایش می توان پروتئینی که در قلب تولید می شود را اندازه گرفت. وقتی قلب دارای نارسایی باشد، میزان خونی BNP شما افزایش می یابد.
- آزمایش خون (میزان آهن موجود در خون) : تجمع بیش از حد آهن در ماهیچه های قلب، می تواند قلب را ضعیف کند.
متآمفتامین یک ماده بسیار اعتیادآور است که مصرف آن، خطر کاردیومیوپاتی را تا سه برابر افزایش میدهد
عوارض
[font=tahoma]- لخته های خون : اگر لخته ها به بیرون از قلب پمپ شوند و وارد جریان خون شوند، می توانند عروق خونی را بسته و جریان خون را به اعضای حیاتی، مانند قلب و مغز وارد کنند. اگر لخته ها در طرف راست قلب تشکیل شود، به طرف ریه می روند و در کار ریه تداخل ایجاد می کنند.
- سوفل قلبی : افراد با کاردیومیوپاتی گشاد شده، دارای قلب بزرگ شده ای هستند و 2 تا از 4 دریچه های قلب ممکن است به درستی بسته نشوند و منجر به بازگشت خون شوند. این جریان، ایجاد صدای قابل شنیدن یا سوفل قلبی می کند.
- توقف قلبی : تمامی انواع کاردیومیوپاتی، منجر به ضربان نامنظم قلب می شوند. برخی از این ضربانهای قلبی آنقدر آهسته هستند که جریان خون را ثابت نگه می دارند و برخی آنقدر شدید هستند که به قلب اجازه ضربان مناسب را نمی دهند. در هر دو مورد، این ضربان های نامنظم قلبی می تواند منجر به غش یا مرگ ناگهانی شود.
درمان
درمان بر اساس این که کدام نوع کاردیومیوپاتی را دارید، متفاوت است.
پیوند قلب
اگر شما بیماری پیشرفته ای دارید و داروها نمی تواند نشانه ها را خوب کنترل کنند یا پیش آگهی برای زنده ماندن خیلی ناچیز است، پیوند قلب ممکن است یک انتخاب باشد.
در برخی موارد، افراد را می توان با یک دستگاه مکانیکی کمکی قلب تا زمان انتظار برای پیوند قلب حمایت کرد.
این وسیله، به عنوان وسیله های کمکی بطنی شناخته می شود و می تواند از جریان خون برای مدت طولانی حمایت کند و به شما اجازه دهد در بیرون از بیمارستان زندگی کنید، در حالی که شما در انتظار هستید.
ارتباط کاردیومیوپاتی با مصرف متآمفتامین
میان بیماری عضله قلب به نام کاردیومیوپاتی و مصرف ماده روانگردان غیرمجاز متآمفتامین رابطه وجود دارد.
متآمفتامین یک ماده محرک بسیار اعتیادآور است که با نامهایی مانند مت، کریستال و اسپید نیز شناخته میشود. مصرف متآمفتامین خطر کاردیومیوپاتی را تا سه برابر افزایش میدهد.
برای این رابطه علل مختلفی میتواند فرض کرد، از جمله: انقباض شریانهای قلب و در نتیجه تنگشدن آنها، تاثیر سمی مستقیم متآمفتامین بر روی قلب، بالارفتن فشارخون و ضربان قلب در حین استفاده از این ماده و سختشدن دیواره شریانها.