منبع : عصر نوشتن (Writeage)
بازار خرید گوشیهای دو سیمکارته این روزها بسیار داغ است مدلهایی که در شرایط سخت اقتصادی فعلی راهحل مناسبی بجای خرید دو گوشی جداگانه پیش روی کاربران قرار میدهند. در این نوبت به بررسی یکی از بهترینهای این کلاس با قیمت مناسب با نام Samsung Galaxy Ace Duos S6802 میپردازیم. با ما همراه شوید.
با گسترش روزافزون دایره مخاطبان گوشیهای هوشمند یا اسمارتفون آرامآرام جایی برای محصولات سادهتر بدون سیستمعامل در سبد خرید اغلب کاربران حتی در بودجههای نسبتا محدود و میانه بازار نیز باقی نمانده و با افزایش رقم خرید و عبور از محدوده قیمتی بالای 200 هزار تومان تمامی نگاهها به تهیه یک اسمارتفون معطوف میشود؛ البته نوع این اسمارتفون و سیستمعامل بکار گرفته شده در آن بار دیگر بستگی زیادی به قیمت مد نظر خریداران داشته و بعنوان مثال برای تهیه یک اسمارتفون اندرویدی مطلوب بعنوان گوشی اول حداقل نیاز به هزینه کردن رقمی بالاتر از 400 هزار تومان است اما این روزها برای کاربران دارای بیش از یک سیمکارت نیز یک آپشن جدید یعنی دو سیمکارتههای اندرویدی به وفور در بازار حضور دارند مدلهایی که علیرغم قیمت بالاتر به نسبت مشخصات سختافزاری خود، کاربران را از تهیه دو اسمارتفون جداگانه کاملا بینیاز کرده و نه تنها در قیمت تمامشده بلکه در اجبار به همراه داشتن دو گوشی مختلف نیز کاملا به نفع خریداران هستند.
در میان گوشیهای دو سیمکارتی فعلی و با کنار گذاشتن مدلهای بدون سیستمعامل و البته نمونههای بینام و نشان چینی بدون هیچ تعصب خاصی برترین کیفیت در اجرای این قابلیت به اسمارتفونهای سامسونگ تعلق دارد مدلهایی که علیرغم انتقادهای همیشگی به بدنه همواره پلاستیکی آنها در اجرای قابلیت دو سیمکارت بطرز مشهودی از دیگر نقشآفرینان این دسته مثل نوکیا، hTC و موتورولا موفقتر عمل کرده است از جمله دلائل این ادعا باید به پشتیبانی کامل از دو سیمکارت (امکان دریافت تماس روی سیمکارت دوم در حین مکالمه با سیمکارت اول) در برخی از مدلهای این برند اشاره کرد که در کمتر نمونه دیگری از سایر برندها به چشم میخورد. یکی از مدلهای خوشقیمت سامسونگ در این کلاس Galaxy Ace Duos است که از آن بطور خلاصه با عنوان S6802 نیز یاد می شود.
جعبه محتویات
در جعبه نسبتا کوچک محتویات دستگاه بجز خود گوشی تنها یک کابل USB و یک شارژر دیده میشود و نه تنها از کارت حافظه بلکه از هدست نیز بهکل در آن صرفنظر شده است.
تنها نکته مثبت این چینش بجز نقش موثر در کاهش قیمت دستگاه، استفاده از کابل مجزا برای شارژر است که طول بسیار بیشتری از کابل USB داشته و آزادی عمل بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد. در برخی از کشورهای توزیع این مدل هدست نیز به محتویات جعبه افزوده شده است.
طراحی ظاهری
Ace Duos همانطور که از نام آن نیز میتوان حدس زد نسخه جدید و پیشرفتهتری از اسمارتفون Ace اولیه است که نخستین بار در ژانویه 2011 همراه با سه مدل نسبتا ارزانقیمت دیگر به بازار ارائه شد؛ شکل ظاهری و فرم طراحی بدنه دستگاه در کل تفاوت چندانی با آنچه از یک اسمارتفون اندرویدی ساخت سامسونگ انتظار داریم نداشته و ساختار سهدکمه زیر صفحهنمایش و بدنه برجسته و طرحدار بخش پشتی همگی خبر از یک طراحی تکراری و خستهکننده دیگر میدهند که از لحاظ خلاقیت و نوآوری امتیاز چندانی را نصیب سامسونگ نمیکند. در کل البته نسخه سفیدرنگ Ace Duos به نسبت جذابیتهای بصری بیشتری در مقایسه با رنگ مشکی این مدل ارائه میدهد. در یک نگاه کلی مقاومت بدنه S6802 در برابر اثرات انگشت و خراشیدگی بعنوان مهمترین نکات مثبت و بدنه تمام پلاستیکی و حضور یک طرح کاملا تکراری بعنوان نکات منفی آن تلقی میشوند.
ابعاد و اندازه
طول، عرض و ارتفاع S6802 به ترتیب 112.7 میلیمتر، 61.5 میلیمتر و 11.5 میلیمتر است که بزرگترین تغییر آن نسبت به Ace اولیه افزایش 1.6 میلیمتری عرض دستگاه است و در دیگر موارد تفاوت خاص دیگری نمیتوان مشاهده کرد مقایسه ابعاد Ace Duos با یک مدل کاملا متفاوت اما با ابعاد صفحهنمایش یکسان مثل iPhone 3GS که بسیاری از جمله خود اپل شباهت فراوانی مابین آن و طیف وسیعی از محصولات سامسونگ میبینند نیز خالی از لطف نیست. ابعاد 3GS برابر با 12.3×62.1×115.5 میلیمتر است که بدون در نظر گرفتن تغییرات اندک در قطر و عرض دستگاه نزدیک به 3 میلیمتر بلندتر از S6802 است. Galaxy Ace Duos بعنوان سنگینترین عضو خانواده Ace ها 122 گرم وزن دارد که این وزن حتی از Ace Plus با پنل بزرگتر و عرض و ارتفاع بیشتر نیز 7 گرم سنگینتر است.
صفحهنمایش
پنل صفحهنمایش مطمئنا بیشترین تاثیر را در نگاه خریداران به هنگام تهیه یک گوشی تمامی لمسی برجای میگذارد. صفحهنمایش این مدل 3.5 اینچی با وضوح 480×320 پیکسل است که در زمان معرفی نسل اول اسمارتفونهای اندرویدی بالاترین وضوح قابل دسترس در این کلاس بود اما اینک تنها یک رده بالاتر از رزولوشن QVGA در پله ابتدایی اندرویدفونهای Entry-level قرار میگیرد. فشردگی پیکسلی این پنل تنها 165ppi است که به هیچ عنوان نمیتواند حتی جایی در بین میانقیمتهای این رده داشته باشد. فناوری ساخت این پنل طبق انتظار از نوع معمول TFT LCD است و از نمایش 256 هزار رنگ پشتیبانی میکند. در دنیای واقعی کیفیت این پنل چندان مناسب نیست و کنتراست پائین، زوایای دید محدود و عملکرد نچندان مناسب در محیطهای با نور بالا بخصوص در نور مستقیم خورشید نکات منفی قابل ذکر در مورد این پنل را تشکیل میدهند در دیگر سو شاید تنها نکته مثبت این صفحهنمایش شدت نور آن است که با عبور از رقم 470nit برای این رده قیمتی روشنایی مطلوبی محسوب میشود.
بالا و پائین صفحهنمایش
زیر صفحهنمایش همان سه دکمه همیشگی یعنی دو کلید لمسی back و منو در دو سمت کلید فیزیکی Home قرار دارند و با backlight سفید روشن میشوند.
در بالای صفحهنمایش یکی از سختگیرانهترین چینشهای سامسونگ در سالهای اخیر برای این قسمت دیده میشود جائیکه نه تنها از دوربین دوم صرفنظر شده بلکه با حذف حسگر تغییر نور وظیفه تنظیم روشنایی نیز به دستان پر توان کاربران محول شده است. حذفیات این قسمت متاسفانه به این دو مورد نیز ختم نشده و Proximity sensor نیز در یک اقدام سوالبرانگیز از جمع اجزای همیشگی این بخش در Ace Duos حذف شده است. بدینترتیب برای پرهیز از برخورد تصادفی صورت با صفحهنمایش چند لحظه پس از برقراری تماس، صفحهنمایش بصورت خودکار قفل شده و با tap دوگانه روی پنل مجددا باز میشود.
کنترلرهای پیرامونی
طراحان سامسونگ در Ace Duos حداقل یک المان سختافزاری برای هریک از چهارگوشه دستگاه در نظر گرفتهاند جاییکه در سمت چپ Rocker تنظیم صدا و محل اتصال بند قرار دارد و سمت راست تنها محل کلید Power است. نبود شاتر دوربین برای این بخش اگرچه رویهای معمول در تولیدات اندرویدی سامسونگ است اما همچنان جای خالی آن در سمت راست کاملا احساس میشود.
بالای دستگاه متمایل به سمت چپ جک 3.5 میلیمتری هدست قرار دارد و در پائین نیز بجر پورت Micro USB و میکروفون اصلی دستگاه نکته خاص دیگری به چشم نمیخورد.
پشت دستگاه
بخش برجسته و طرحدار پشتی گوشی یکی از نکات مثبت طراحی Ace Duos است این طرح که البته بارها در کلاسهای قیمتی مختلف سامسونگ تکرار شده است از ماندن اثر انگشت و خراشیدگی گوشی در مجاورت با اجسام سخت مانند کلید ممانعت میکند. در بالاترین بخش این قسمت لنز دوربین و اسپیکر اصلی دستگاه در سمت راست آن بههمراه نشان سامسونگ به چشم میخورند و در پائین نیز یک برجستگی ملایم هندلینگ و قابلیت در دستگیری گوشی را بهبود میبخشد.
مجموعه دوربین
دوربین Galaxy Ace Duos روی کاغد نمونه چندان بیکیفیتی به نظر نمیرسد در ساختار منویی این دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس که از فلش نیز در آن صرفنظر شده است همان ترکیب همیشگی سامسونگ در این کلاس یعنی دو ستون عمودی در چپ و راست تصویر به چشم میخورد که در ستون سمت راست از بالا به پائین سوییچر تعویض بین عکاسی و فیلمبرداری، شاتر دوربین و میانبری به گالری تصاویر با نمایش آخرین عکس گرفته شده قرار دارد و تمامی تنظیمات دوربین به طور کامل به نوار سمت چپ منتقل شده است.
تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین دارای جزئیات مناسب و سطح اندکی از نویز هستند و بازتولید رنگهای آن نیز تا حدود زیادی راضیکننده است. یکی از معدود نکات منفی این دوربین عملکرد نچندان رویایی سوژههای حاضر در سایه و با نور اندک است که به مبحث WDR یا Wide dynamic range وابسته است. در کل با توجه به رده قیمتی دستگاه بخش عکاسی این دوربین امتیاز قابل قبولی را از خود برجای میگذارد.
فیلمبرداری این دوربین حداکثر با وضوح VGA یا 480×640 پیکسل با 30 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 انجام میشود این وضوح نچندان بالا ارتباط مستقیمی با ساختار پردازشی گوشی دارد و با اینکه ویدئوها در اغلب موارد نسبتا مناسب و حاوی سطح مطلوبی از جزئیات هستند اما در حضور مدلهای متعدد پشتیبانیکننده از وضوح 720p و 1080p برتری چندانی برای این کمکوردر حتی در این کلاس نیز نمیتوان در نظر گرفت. برداشت صدا در ویدئوهای این دوربین بصورت مونو با بیتریت 96Kbps است که این مورد نیز امتیاز منفی دیگری به این مجموعه میافزاید.
باتری و المانهای زیر کاور
با کنار زدن کاور بخش پشتی، باتری 1300mAh دستگاه پدیدار میشود که از همین ابتدا از ظرفیت نسبتا پایین آن بعنوان نکته منفی اصلی این قسمت میتوان یاد کرد. زمانهای رسمی این باتری 420 ساعت کارکرد در حالت Stand-by و نزدیک به 7 ساعت مکالمه در شبکه 3G است. این باتری در دنیای واقعی برای مرور صفحات وب با کمک Wi-Fi اندکی کمتر از 5 ساعت و در پخش ویدئو نزدیک به 6 ساعت و 30 دقیقه دوام دارد و در یک استفاده متوسط رو به بالا تا 2 روز نیز میتوان روی آن حساب نمود.
محل جایگذاری هر دو سیمکارت درست در زیر باتری دستگاه است و طبیعتا دسترسی به آنها بدون خارج کردن باتری و طبیعتا خاموش کردن گوشی امکانپذیر نیست. اسلاتکارت حافظه Micro SD اما در بخش بالایی این قسمت در سمت چپ جای دارد و برای دسترسی به آن تنها کافی ست کاور بخش پشتی را کنار زد.
اسپیکر اصلی دستگاه
بلندی صدای اسپیکر اصلی Galaxy Ace Duos در سطح بسیار پائینی قرار دارد و از این لحاظ دارای یکی از ضعیفترین اسپیکرهاست در سوی مقابل اما کیفیت خروجی صدای دستگاه در حین اتصال به یک آمپلیفایر خارجی یا هدست بسیار مطلوب ارزیابی شده و از این لحاظ شباهت فراوانی به اغلب آیفونها با اسپیکرهای ضعیف و خروجی صدای قوی دارد.
سیستمعامل و ساختار منوئی
سامسونگ، S6802 را در ژوئن امسال یعنی مصادف با ارائه نسخه 4.1 اندروید به بازار عرضه نمود اما ورژن اندروید انتخاب شده برای این مدل نسخه قدیمی 2.3 یا Gingerbread است که انتخابی عجیب و کاملا سوالبرانگیز برای بسیاری از کاربران تلقی میشود. نسخه دقیق اندروید این مدل 2.3.6 است که حتی در این مورد نیز از انتخاب آخرین ورژن جینجربرد یعنی 2.3.7 پرهیز شده است. رابط کاربری دستگاه طبق معمول براساس لانچر اختصاصی TouchWiz شکل گرفته که ظاهر آشنائی برای تمامی کاربران سامسونگ داشته و البته طبیعتا نکته خاصی نیز در آن دیده نمیشود.
از جمله نکات تکراری این رابط کاربری میتوان به صفحه قفل یا Lock Screen با نمایش Miss events یا رویدادهای از دست رفته مثل تماسهای از دست رفته، پیغامهای رسیده و مواردی از این دست اشاره کرد. در Home Screen نیز تا 7 صفحه مختلف با امکان جایگذاری ویجتهای مختلف در دسترس قرار دارد. Pinch Zoom صفحات این قسمت نسخه کوچک شدهای از تمامی صفحات با امکان حذف یا جابجائی موقعیت هر صفحه را به نمایش میگذارد.
چیپست پردازشی و حافظه RAM
سامسونگ برای کاهش هرچه بیشتر قیمت در S6802 از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و نهتنها از هدست، دوربین دوم و Proximity Sensor صرفنظر نموده بلکه حتی شرکت سازنده چیپست را نیز از Qualcomm همیشگی و پردازنده با کیفیت Scorpion به یک رده پائینتر یعنی شرکت Broadcom و چیپست BCM21533 تنزل بخشیده است. فرکانس پردازنده این چیپست 832 مگاهرتز است که با اینکه 32 مگاهرتز بیشتر از پردازنده Scorpion حاضر در Ace اصلی است اما گهگاه تاخیرهای مشخصی در باز کردن برخی منوها در آن به چشم میخورد. حافظه RAM این مدل 512 مگابایت است. Galaxy Ace Duos در بنچمارکهای مختلف پردازشی و گرافیکی نتایج نسبتا مشابهای نسبت به Ace اوریجینال از خود نشان میدهد ولی در کل به مانند دیگر اسمارتفونهای مجهز به این چیپست مثل Galaxy Pocket و Galaxy Y Duos در اجرای سریع برنامهها و باز کردن منوها کیفیت چندانی ندارد.
حافظه داخلی دستگاه 4 گیگابایت اعلام شده اما این حافظه در عمل 3.7 گیگابایت است که از این میزان نیز تنها 2.9 گیگابایت در دسترس کاربر قرار دارد البته کارتحافظه دستگاه تا 32 گیگابایت دیگر امکان افزایش این حافظه را دارد.
قابلیت دو سیمکارت
سامسونگ همواره عملکرد بسیار موفقی در دو گوشیهای دو سیمکارته حتی در رده Feature Phone و مدلهای فاقد سیستمعامل داشته است و Galaxy Ace Duos نیز طبیعتا استثنا نیست. با گذاشتن هر سیمکارت و لود شدن سیستمعامل منوی pop up جدیدی برای نامگذاری و تغییر آیکون هر سیمکارت ظاهر میشود که با سپردن اطلاعات هر سیمکارت به حافظه در صورت داشتن بیش از دو سیمکارت کمک فوقالعاده به کاربران برای عدم تکرار تنظیمات هر سیمکارت مینماید. هر دو سیمکارت این مدل در یک لحظه فعال هستند و در حین مکالمه با یک خط، تماس سیمکارت دیگر را نیز با انتقال به روی خط اول میتوان دریافت نمود. امکان خاموش و روشن کردن مستقل سیمکارتها نیز طبیعتا در این مدل وجود دارد قابلیتی که در مواقع عدم نیاز به یک خط یا نبود آنتن برای آن کمک فراوانی به صرفهجویی در مصرف باتری میکند.
دو تنظیم جالب توجه دیگر در این رابطه امکان تعیین سیمکارت مورد استفاده برای تبادل اطلاعات تحت شبکه در شرایطی که تنها یک سیمکارت قابل انتخاب است و همچنین امکان دریافت تماس روی سیمکارت دیگر در حین استفاده از خط دیگر برای تبادلات اطلاعات است. در نهایت در بخش بالای صفحهنمایش و در قسمت Notification Center دو آیکون بزرگ با لیبلهای SIM 1 و SIM 2 دیده میشوند که امکان سوییچ سریع و بدون واسطه بین سیمکارتها را فراهم میآورند.
ارتباطات دستگاه
Galaxy Ace Duos از هر چهار فرکانس GSM برای دو سیمکارت پشتیبانی میکند و اتصال 3G آن نیز که حداکثر با سرعت 7.2Mbps برقرار میشود با امکان Wi-Fi hotspot بصورت بیسیم قابل اشتراکگذاری است. بلوتوث دستگاه از نوع پرسرعت نسخه 3.0 است و گیرنده GPS نیز طبیعتا در آن حضور دارد.
کلام آخر
Galaxy Ace Duos S6802 محصولی قابل احترام از مجموعه اسمارتفونهای دو سیمکارته سامسونگ است که علیرغم جنس پلاستیکی بدنه، صفحهنمایش معمولی، نسخه پائین سیستمعامل اندروید پردازشگر نسبتا کمتوان، صدای کم اسپیکر اصلی و وضوح پائین فیلمبرداری، قابلیتهای بالائی را در وظیفه اصلی خود یعنی برقراری بینقص اتصال دو سیمکارت نشان میدهد و برخی از امکانات مولتیمدیایی آن همچون دوربین عکاسی و کیفیت صدای خروجی دستگاه نیز در کلاس بسیار بالاتری نسبت به قیمت آن قرار میگیرد. قیمت فعلی این مدل در بازارهای داخلی رقمی حول و حوش 500 تا 550 هزار تومان است.
بازار خرید گوشیهای دو سیمکارته این روزها بسیار داغ است مدلهایی که در شرایط سخت اقتصادی فعلی راهحل مناسبی بجای خرید دو گوشی جداگانه پیش روی کاربران قرار میدهند. در این نوبت به بررسی یکی از بهترینهای این کلاس با قیمت مناسب با نام Samsung Galaxy Ace Duos S6802 میپردازیم. با ما همراه شوید.
با گسترش روزافزون دایره مخاطبان گوشیهای هوشمند یا اسمارتفون آرامآرام جایی برای محصولات سادهتر بدون سیستمعامل در سبد خرید اغلب کاربران حتی در بودجههای نسبتا محدود و میانه بازار نیز باقی نمانده و با افزایش رقم خرید و عبور از محدوده قیمتی بالای 200 هزار تومان تمامی نگاهها به تهیه یک اسمارتفون معطوف میشود؛ البته نوع این اسمارتفون و سیستمعامل بکار گرفته شده در آن بار دیگر بستگی زیادی به قیمت مد نظر خریداران داشته و بعنوان مثال برای تهیه یک اسمارتفون اندرویدی مطلوب بعنوان گوشی اول حداقل نیاز به هزینه کردن رقمی بالاتر از 400 هزار تومان است اما این روزها برای کاربران دارای بیش از یک سیمکارت نیز یک آپشن جدید یعنی دو سیمکارتههای اندرویدی به وفور در بازار حضور دارند مدلهایی که علیرغم قیمت بالاتر به نسبت مشخصات سختافزاری خود، کاربران را از تهیه دو اسمارتفون جداگانه کاملا بینیاز کرده و نه تنها در قیمت تمامشده بلکه در اجبار به همراه داشتن دو گوشی مختلف نیز کاملا به نفع خریداران هستند.
در میان گوشیهای دو سیمکارتی فعلی و با کنار گذاشتن مدلهای بدون سیستمعامل و البته نمونههای بینام و نشان چینی بدون هیچ تعصب خاصی برترین کیفیت در اجرای این قابلیت به اسمارتفونهای سامسونگ تعلق دارد مدلهایی که علیرغم انتقادهای همیشگی به بدنه همواره پلاستیکی آنها در اجرای قابلیت دو سیمکارت بطرز مشهودی از دیگر نقشآفرینان این دسته مثل نوکیا، hTC و موتورولا موفقتر عمل کرده است از جمله دلائل این ادعا باید به پشتیبانی کامل از دو سیمکارت (امکان دریافت تماس روی سیمکارت دوم در حین مکالمه با سیمکارت اول) در برخی از مدلهای این برند اشاره کرد که در کمتر نمونه دیگری از سایر برندها به چشم میخورد. یکی از مدلهای خوشقیمت سامسونگ در این کلاس Galaxy Ace Duos است که از آن بطور خلاصه با عنوان S6802 نیز یاد می شود.
جعبه محتویات
در جعبه نسبتا کوچک محتویات دستگاه بجز خود گوشی تنها یک کابل USB و یک شارژر دیده میشود و نه تنها از کارت حافظه بلکه از هدست نیز بهکل در آن صرفنظر شده است.
تنها نکته مثبت این چینش بجز نقش موثر در کاهش قیمت دستگاه، استفاده از کابل مجزا برای شارژر است که طول بسیار بیشتری از کابل USB داشته و آزادی عمل بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد. در برخی از کشورهای توزیع این مدل هدست نیز به محتویات جعبه افزوده شده است.
طراحی ظاهری
Ace Duos همانطور که از نام آن نیز میتوان حدس زد نسخه جدید و پیشرفتهتری از اسمارتفون Ace اولیه است که نخستین بار در ژانویه 2011 همراه با سه مدل نسبتا ارزانقیمت دیگر به بازار ارائه شد؛ شکل ظاهری و فرم طراحی بدنه دستگاه در کل تفاوت چندانی با آنچه از یک اسمارتفون اندرویدی ساخت سامسونگ انتظار داریم نداشته و ساختار سهدکمه زیر صفحهنمایش و بدنه برجسته و طرحدار بخش پشتی همگی خبر از یک طراحی تکراری و خستهکننده دیگر میدهند که از لحاظ خلاقیت و نوآوری امتیاز چندانی را نصیب سامسونگ نمیکند. در کل البته نسخه سفیدرنگ Ace Duos به نسبت جذابیتهای بصری بیشتری در مقایسه با رنگ مشکی این مدل ارائه میدهد. در یک نگاه کلی مقاومت بدنه S6802 در برابر اثرات انگشت و خراشیدگی بعنوان مهمترین نکات مثبت و بدنه تمام پلاستیکی و حضور یک طرح کاملا تکراری بعنوان نکات منفی آن تلقی میشوند.
ابعاد و اندازه
طول، عرض و ارتفاع S6802 به ترتیب 112.7 میلیمتر، 61.5 میلیمتر و 11.5 میلیمتر است که بزرگترین تغییر آن نسبت به Ace اولیه افزایش 1.6 میلیمتری عرض دستگاه است و در دیگر موارد تفاوت خاص دیگری نمیتوان مشاهده کرد مقایسه ابعاد Ace Duos با یک مدل کاملا متفاوت اما با ابعاد صفحهنمایش یکسان مثل iPhone 3GS که بسیاری از جمله خود اپل شباهت فراوانی مابین آن و طیف وسیعی از محصولات سامسونگ میبینند نیز خالی از لطف نیست. ابعاد 3GS برابر با 12.3×62.1×115.5 میلیمتر است که بدون در نظر گرفتن تغییرات اندک در قطر و عرض دستگاه نزدیک به 3 میلیمتر بلندتر از S6802 است. Galaxy Ace Duos بعنوان سنگینترین عضو خانواده Ace ها 122 گرم وزن دارد که این وزن حتی از Ace Plus با پنل بزرگتر و عرض و ارتفاع بیشتر نیز 7 گرم سنگینتر است.
صفحهنمایش
پنل صفحهنمایش مطمئنا بیشترین تاثیر را در نگاه خریداران به هنگام تهیه یک گوشی تمامی لمسی برجای میگذارد. صفحهنمایش این مدل 3.5 اینچی با وضوح 480×320 پیکسل است که در زمان معرفی نسل اول اسمارتفونهای اندرویدی بالاترین وضوح قابل دسترس در این کلاس بود اما اینک تنها یک رده بالاتر از رزولوشن QVGA در پله ابتدایی اندرویدفونهای Entry-level قرار میگیرد. فشردگی پیکسلی این پنل تنها 165ppi است که به هیچ عنوان نمیتواند حتی جایی در بین میانقیمتهای این رده داشته باشد. فناوری ساخت این پنل طبق انتظار از نوع معمول TFT LCD است و از نمایش 256 هزار رنگ پشتیبانی میکند. در دنیای واقعی کیفیت این پنل چندان مناسب نیست و کنتراست پائین، زوایای دید محدود و عملکرد نچندان مناسب در محیطهای با نور بالا بخصوص در نور مستقیم خورشید نکات منفی قابل ذکر در مورد این پنل را تشکیل میدهند در دیگر سو شاید تنها نکته مثبت این صفحهنمایش شدت نور آن است که با عبور از رقم 470nit برای این رده قیمتی روشنایی مطلوبی محسوب میشود.
بالا و پائین صفحهنمایش
زیر صفحهنمایش همان سه دکمه همیشگی یعنی دو کلید لمسی back و منو در دو سمت کلید فیزیکی Home قرار دارند و با backlight سفید روشن میشوند.
در بالای صفحهنمایش یکی از سختگیرانهترین چینشهای سامسونگ در سالهای اخیر برای این قسمت دیده میشود جائیکه نه تنها از دوربین دوم صرفنظر شده بلکه با حذف حسگر تغییر نور وظیفه تنظیم روشنایی نیز به دستان پر توان کاربران محول شده است. حذفیات این قسمت متاسفانه به این دو مورد نیز ختم نشده و Proximity sensor نیز در یک اقدام سوالبرانگیز از جمع اجزای همیشگی این بخش در Ace Duos حذف شده است. بدینترتیب برای پرهیز از برخورد تصادفی صورت با صفحهنمایش چند لحظه پس از برقراری تماس، صفحهنمایش بصورت خودکار قفل شده و با tap دوگانه روی پنل مجددا باز میشود.
کنترلرهای پیرامونی
طراحان سامسونگ در Ace Duos حداقل یک المان سختافزاری برای هریک از چهارگوشه دستگاه در نظر گرفتهاند جاییکه در سمت چپ Rocker تنظیم صدا و محل اتصال بند قرار دارد و سمت راست تنها محل کلید Power است. نبود شاتر دوربین برای این بخش اگرچه رویهای معمول در تولیدات اندرویدی سامسونگ است اما همچنان جای خالی آن در سمت راست کاملا احساس میشود.
بالای دستگاه متمایل به سمت چپ جک 3.5 میلیمتری هدست قرار دارد و در پائین نیز بجر پورت Micro USB و میکروفون اصلی دستگاه نکته خاص دیگری به چشم نمیخورد.
پشت دستگاه
بخش برجسته و طرحدار پشتی گوشی یکی از نکات مثبت طراحی Ace Duos است این طرح که البته بارها در کلاسهای قیمتی مختلف سامسونگ تکرار شده است از ماندن اثر انگشت و خراشیدگی گوشی در مجاورت با اجسام سخت مانند کلید ممانعت میکند. در بالاترین بخش این قسمت لنز دوربین و اسپیکر اصلی دستگاه در سمت راست آن بههمراه نشان سامسونگ به چشم میخورند و در پائین نیز یک برجستگی ملایم هندلینگ و قابلیت در دستگیری گوشی را بهبود میبخشد.
مجموعه دوربین
دوربین Galaxy Ace Duos روی کاغد نمونه چندان بیکیفیتی به نظر نمیرسد در ساختار منویی این دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس که از فلش نیز در آن صرفنظر شده است همان ترکیب همیشگی سامسونگ در این کلاس یعنی دو ستون عمودی در چپ و راست تصویر به چشم میخورد که در ستون سمت راست از بالا به پائین سوییچر تعویض بین عکاسی و فیلمبرداری، شاتر دوربین و میانبری به گالری تصاویر با نمایش آخرین عکس گرفته شده قرار دارد و تمامی تنظیمات دوربین به طور کامل به نوار سمت چپ منتقل شده است.
تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین دارای جزئیات مناسب و سطح اندکی از نویز هستند و بازتولید رنگهای آن نیز تا حدود زیادی راضیکننده است. یکی از معدود نکات منفی این دوربین عملکرد نچندان رویایی سوژههای حاضر در سایه و با نور اندک است که به مبحث WDR یا Wide dynamic range وابسته است. در کل با توجه به رده قیمتی دستگاه بخش عکاسی این دوربین امتیاز قابل قبولی را از خود برجای میگذارد.
فیلمبرداری این دوربین حداکثر با وضوح VGA یا 480×640 پیکسل با 30 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 انجام میشود این وضوح نچندان بالا ارتباط مستقیمی با ساختار پردازشی گوشی دارد و با اینکه ویدئوها در اغلب موارد نسبتا مناسب و حاوی سطح مطلوبی از جزئیات هستند اما در حضور مدلهای متعدد پشتیبانیکننده از وضوح 720p و 1080p برتری چندانی برای این کمکوردر حتی در این کلاس نیز نمیتوان در نظر گرفت. برداشت صدا در ویدئوهای این دوربین بصورت مونو با بیتریت 96Kbps است که این مورد نیز امتیاز منفی دیگری به این مجموعه میافزاید.
باتری و المانهای زیر کاور
با کنار زدن کاور بخش پشتی، باتری 1300mAh دستگاه پدیدار میشود که از همین ابتدا از ظرفیت نسبتا پایین آن بعنوان نکته منفی اصلی این قسمت میتوان یاد کرد. زمانهای رسمی این باتری 420 ساعت کارکرد در حالت Stand-by و نزدیک به 7 ساعت مکالمه در شبکه 3G است. این باتری در دنیای واقعی برای مرور صفحات وب با کمک Wi-Fi اندکی کمتر از 5 ساعت و در پخش ویدئو نزدیک به 6 ساعت و 30 دقیقه دوام دارد و در یک استفاده متوسط رو به بالا تا 2 روز نیز میتوان روی آن حساب نمود.
محل جایگذاری هر دو سیمکارت درست در زیر باتری دستگاه است و طبیعتا دسترسی به آنها بدون خارج کردن باتری و طبیعتا خاموش کردن گوشی امکانپذیر نیست. اسلاتکارت حافظه Micro SD اما در بخش بالایی این قسمت در سمت چپ جای دارد و برای دسترسی به آن تنها کافی ست کاور بخش پشتی را کنار زد.
اسپیکر اصلی دستگاه
بلندی صدای اسپیکر اصلی Galaxy Ace Duos در سطح بسیار پائینی قرار دارد و از این لحاظ دارای یکی از ضعیفترین اسپیکرهاست در سوی مقابل اما کیفیت خروجی صدای دستگاه در حین اتصال به یک آمپلیفایر خارجی یا هدست بسیار مطلوب ارزیابی شده و از این لحاظ شباهت فراوانی به اغلب آیفونها با اسپیکرهای ضعیف و خروجی صدای قوی دارد.
سیستمعامل و ساختار منوئی
سامسونگ، S6802 را در ژوئن امسال یعنی مصادف با ارائه نسخه 4.1 اندروید به بازار عرضه نمود اما ورژن اندروید انتخاب شده برای این مدل نسخه قدیمی 2.3 یا Gingerbread است که انتخابی عجیب و کاملا سوالبرانگیز برای بسیاری از کاربران تلقی میشود. نسخه دقیق اندروید این مدل 2.3.6 است که حتی در این مورد نیز از انتخاب آخرین ورژن جینجربرد یعنی 2.3.7 پرهیز شده است. رابط کاربری دستگاه طبق معمول براساس لانچر اختصاصی TouchWiz شکل گرفته که ظاهر آشنائی برای تمامی کاربران سامسونگ داشته و البته طبیعتا نکته خاصی نیز در آن دیده نمیشود.
از جمله نکات تکراری این رابط کاربری میتوان به صفحه قفل یا Lock Screen با نمایش Miss events یا رویدادهای از دست رفته مثل تماسهای از دست رفته، پیغامهای رسیده و مواردی از این دست اشاره کرد. در Home Screen نیز تا 7 صفحه مختلف با امکان جایگذاری ویجتهای مختلف در دسترس قرار دارد. Pinch Zoom صفحات این قسمت نسخه کوچک شدهای از تمامی صفحات با امکان حذف یا جابجائی موقعیت هر صفحه را به نمایش میگذارد.
چیپست پردازشی و حافظه RAM
سامسونگ برای کاهش هرچه بیشتر قیمت در S6802 از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و نهتنها از هدست، دوربین دوم و Proximity Sensor صرفنظر نموده بلکه حتی شرکت سازنده چیپست را نیز از Qualcomm همیشگی و پردازنده با کیفیت Scorpion به یک رده پائینتر یعنی شرکت Broadcom و چیپست BCM21533 تنزل بخشیده است. فرکانس پردازنده این چیپست 832 مگاهرتز است که با اینکه 32 مگاهرتز بیشتر از پردازنده Scorpion حاضر در Ace اصلی است اما گهگاه تاخیرهای مشخصی در باز کردن برخی منوها در آن به چشم میخورد. حافظه RAM این مدل 512 مگابایت است. Galaxy Ace Duos در بنچمارکهای مختلف پردازشی و گرافیکی نتایج نسبتا مشابهای نسبت به Ace اوریجینال از خود نشان میدهد ولی در کل به مانند دیگر اسمارتفونهای مجهز به این چیپست مثل Galaxy Pocket و Galaxy Y Duos در اجرای سریع برنامهها و باز کردن منوها کیفیت چندانی ندارد.
حافظه داخلی دستگاه 4 گیگابایت اعلام شده اما این حافظه در عمل 3.7 گیگابایت است که از این میزان نیز تنها 2.9 گیگابایت در دسترس کاربر قرار دارد البته کارتحافظه دستگاه تا 32 گیگابایت دیگر امکان افزایش این حافظه را دارد.
قابلیت دو سیمکارت
سامسونگ همواره عملکرد بسیار موفقی در دو گوشیهای دو سیمکارته حتی در رده Feature Phone و مدلهای فاقد سیستمعامل داشته است و Galaxy Ace Duos نیز طبیعتا استثنا نیست. با گذاشتن هر سیمکارت و لود شدن سیستمعامل منوی pop up جدیدی برای نامگذاری و تغییر آیکون هر سیمکارت ظاهر میشود که با سپردن اطلاعات هر سیمکارت به حافظه در صورت داشتن بیش از دو سیمکارت کمک فوقالعاده به کاربران برای عدم تکرار تنظیمات هر سیمکارت مینماید. هر دو سیمکارت این مدل در یک لحظه فعال هستند و در حین مکالمه با یک خط، تماس سیمکارت دیگر را نیز با انتقال به روی خط اول میتوان دریافت نمود. امکان خاموش و روشن کردن مستقل سیمکارتها نیز طبیعتا در این مدل وجود دارد قابلیتی که در مواقع عدم نیاز به یک خط یا نبود آنتن برای آن کمک فراوانی به صرفهجویی در مصرف باتری میکند.
دو تنظیم جالب توجه دیگر در این رابطه امکان تعیین سیمکارت مورد استفاده برای تبادل اطلاعات تحت شبکه در شرایطی که تنها یک سیمکارت قابل انتخاب است و همچنین امکان دریافت تماس روی سیمکارت دیگر در حین استفاده از خط دیگر برای تبادلات اطلاعات است. در نهایت در بخش بالای صفحهنمایش و در قسمت Notification Center دو آیکون بزرگ با لیبلهای SIM 1 و SIM 2 دیده میشوند که امکان سوییچ سریع و بدون واسطه بین سیمکارتها را فراهم میآورند.
ارتباطات دستگاه
Galaxy Ace Duos از هر چهار فرکانس GSM برای دو سیمکارت پشتیبانی میکند و اتصال 3G آن نیز که حداکثر با سرعت 7.2Mbps برقرار میشود با امکان Wi-Fi hotspot بصورت بیسیم قابل اشتراکگذاری است. بلوتوث دستگاه از نوع پرسرعت نسخه 3.0 است و گیرنده GPS نیز طبیعتا در آن حضور دارد.
کلام آخر
Galaxy Ace Duos S6802 محصولی قابل احترام از مجموعه اسمارتفونهای دو سیمکارته سامسونگ است که علیرغم جنس پلاستیکی بدنه، صفحهنمایش معمولی، نسخه پائین سیستمعامل اندروید پردازشگر نسبتا کمتوان، صدای کم اسپیکر اصلی و وضوح پائین فیلمبرداری، قابلیتهای بالائی را در وظیفه اصلی خود یعنی برقراری بینقص اتصال دو سیمکارت نشان میدهد و برخی از امکانات مولتیمدیایی آن همچون دوربین عکاسی و کیفیت صدای خروجی دستگاه نیز در کلاس بسیار بالاتری نسبت به قیمت آن قرار میگیرد. قیمت فعلی این مدل در بازارهای داخلی رقمی حول و حوش 500 تا 550 هزار تومان است.