Quantcast
Channel: جامعه مجازی دانشگاه پیام نور - همه انجمن ها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

چرا مردم در این نقاط بیمار نمی شوند؟

$
0
0
به گزارش اروم نیوز، مجله ایده آل: يكاصطلاح رايج در علم پزشكي و به‌خصوص در بحث اپيدميولوژي سلامت، اصطلاح «نقاط داغ» است. اين واژه مربوط به مناطقي است كه در آن يك بيماري خاص شيوع زيادي دارد اما فكر مي‌كنيد كه «نقاط سرد» هم وجود دارد؟ بله مي‌شود گفت نقاطي در جهان هستند كه در آنها میزان ابتلا به برخي بيماري‌هاي خاص بسيار پايين است. اين نقاط هميشه مورد توجه متخصصان و كارشناسان بوده‌اند وهمه به دنبال رسيدن به پاسخ اين سؤال بوده‌اند كه چگونه است كه در اين مناطق تا اين حد كم به بيماري‌ها مبتلا مي‌شوند. تحقيقاتي كه در اين زمينه انجام گرفته است، گاه نشان داده كه عوامل عجيب و شايد باورنكردني در اين كاهش ابتلاها نقش داشته است. نگاهي به يافته‌هاي دانشمندان در اين مناطق شايد بتواند به شما هم در راه زندگي سالم‌تر كمك كند.

قلب اين مردم در پيري هم سالم است

جزيره كرت؛ نقطه سرد براي بيماري‌هاي قلبي- عروقي

يك مطالعه 40ساله در 7 كشور اروپايي نشان داد كه بيشترين طول عمر در اين قاره، مربوط به مردم 7 دهكده در جزيره كرت است؛ جايي كه دقيقا محل شكل‌گيريرژيم غذايی مديترانه‌اي به حساب مي‌آيد. اما رژيم غذايي مديترانه‌اي چرا يك رژيم غذايي مناسب به حساب مي‌آيد؟ مقدار زياد روغن زيتون موجود در اين رژيم غذايي آنتي‌اكسيدان‌هاي قوي را به بدن مي‌رساند كه مي‌تواند با آسيب‌هاي راديكال‌هاي آزاد مضر به بدن مقابله كند، در حالي كه ماهي‌هاي غنياز امگا3 هم مي‌توانند در جلوگيري از تشكيل لخته در عروق نقش داشته باشند(بسياري از مردم نمي‌دانند كه لخته‌هاي خون عامل اصلي بروز بيماري‌هاي قلبي- عروقي هستند)كرتي‌ها اغلب نان راسك مي‌خورند؛ ناني كه از گندم قهوه‌اي خيس‌خورده در روغن زيتون و زنجبيل پخته مي‌شود و غني از فيبر است. دسر آنها هم اغلب ماست و شير است. در مجموع مي‌توان گفت كه تمام اين مواد غذايي طبيعي و مفيد است و محدوديت شديد استفاده از گوشت قرمز به همراه يك زندگي فعالانه و پر از جنب و جوش باعث مي‌شود كه مردم جزيره كرت بسيار به ندرت به بيماري‌هاي قلبي- عروقي و بسياري از سرطان‌ها مبتلا شوند و بيشترينطول عمر را در ميان مردم سراسر جهان داشته باشند.

خوش به حال كامروني‌ها

كامرون، غرب آفريقا؛ نقطه سرد براي سرطان

سرطان را كابوس دوران مدرن مي‌دانند. در واقع همه انسان‌هاي امروز از سرطان‌هاي گوناگون مي‌ترسند اما در دهكده انتويي در كامرون، تقريبا هيچ موردي از سرطان‌هاي دستگاه گوارش ديده نمي‌شود. دكتر انريسو مانتوي، پزشك متخصص گوارش كه با گروهي از متخصصان در اين منطقه همكاري كرده، مي‌گويد: «شايد اولين نكته‌اي كه در اين مورد به نظر مي‌رسد اين است كه رژيم غذايي مردم اين دهكده غني از فيبر است و آنها به‌ندرت گوشت مي‌خورند. ثابت شده چنين رژيم غذايي‌اي مي‌تواند نقش پيشگيري‌كننده در ابتلا به سرطان‌هاي گوارش داشته باشد. در مطالعه‌اي در اروپا كه طي 10 سال، روي بيش از 400هزارنفر انجام شد نشان داد كه هرقدر ميزان فيبر در غذا بيشتر باشد، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ كاهش مي‌يابد، در واقع فيبر بيشتر در غذا به معناي عمر طولاني‌تر است.» اين نكته را هم يادتان باشد كه مصرف بالاي فيبراحتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي- عروقي، عفونت‌ها و نيز مشكلات تنفسي را كاهش مي‌دهد.در مورد ساكنان روستاي انتويي بايد گفت كه يك عادت ويژه همگي آنها خوردن غذاهاي بسيار ترش است كه حاوي باكتري‌هاي مفيد (پروبيوتيك) است ومي‌تواند باعث سلامت دستگاه گوارش و تقويت دستگاه ايمني آنها شود؛ غذاهاييمثل ماست پروبيوتيك و انواع ترشي‌ها و سركه‌ها.

قاعدتا بايد افسرده باشند اما نيستند

ايسلند، نقطه سرد براي افسردگي

به طور معمول فكر مي‌كنيم كه كشورهاي سردسير با روزهاي كوتاه‌تر و شب‌هاي طولاني‌تر محل زندگي افراد افسرده است. (اين موضوع در مورد برخي كشورهاي اسكانديناوي صادق است) اما مردم ايسلند، بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني (WHO)، پايين‌ترين ميزان ابتلا به افسردگي در جهان را دارند. علت چنين تفاوتي در چيست؟ محققان مي‌گويند داشتن رژيم غذايي غني از اسيدهاي چرب امگا3.
رژيم غذايي مردم ايسلند عموما از ماهي تشكيل مي‌شود كه از منابع عالي امگا3 است. ساير مواد غذايي گوشتي اين مردم هم عمدتا پرندگاني هستند كه از گوشت ماهي‌ها تغذيه مي‌كنند و در بدن آنها هم مقدار زيادي امگا3 وجود دارد.مطالعات گسترده نشان داده كه اسيدهاي چرب خانواده امگا3 مي‌توانند نقش پيشگيري‌كننده در ابتلا به بيماري افسردگي و نيز بيماري‌هاي اضطرابي داشته باشند.

ساير غذاهايي كه ايسلندي‌ها مي‌خورند و ممكن است در كاهش ابتلاي آنها به افسردگي نقش داشته باشد، عبارت است از:

هاركل (گوشت كوسه نمك‌‌سود شده) اسكيلير (نوعي ماست داراي پروبيوتيك) سمبافول (خوراكي كه بسيار شبيه كله‌پاچه است و در آن مغز و جگر پخته شده است)
اينجا قند هيچ‌كس بالا نمي‌رود

دره مس، مكزيك؛ نقطه سرد بيماري ديابت

ميزان ابتلا به بيماري ديابت تيپ 2 در مكزيك بسيار بالاست و آمار نشانگر اين است كه موارد ابتلا در حال افزايش است. اما اين بيماري در ميان جمعيت حدودا 50هزار نفري بوميان تاراهومارا كه در دره موسوم به دره مس مكزيك زندگي مي‌كنند بيماري ناشناخته‌اي است. بهتر است در مورد نقش ژنتيك در اين مورد صحبت نشود زيرا اين بوميان نسبت ژنتيك نزديكي با بوميان موسوم به پيمادارند كه بيشترين ميزان شيوع ديابت درجهان در آنها ديده مي‌شود. اما علت چيست؟ دكتر مانوئل ميلرز كه در اين زمينه تحقيق كرده، مي‌گويد: «اين بومياناتفاقا مقدار زيادي هم كربوهيدرات مصرف مي‌كنند. اما موضوع اينجاست كه آنها هيچ كربوهيدرات صنعتي و فرآوري شده‌اي نمي‌خورند. تمام غذاهاي آنها طبيعي است. سبزي‌ها و ميوه‌هاي تازه غذاي اصلي آنهاست. هيچ وعده غذايي آنهانيست كه در آن از پياز، سير، لوبيا، نخود، فلفل و ساير ادويه‌هاي طبيعي استفاده نشود. يك نكته مهم ديگر در مورد اين بوميان اين است كه آنها به شدتفعاليت جسمي دارند. جدا از اينكه همه آنها ساعتي از روز را به ورزش مي‌گذرانند در بقيه ساعات روز هم به شدت تحرك دارند و به ندرت مي‌نشينند، تمام اين موارد نقش تنظيمي مثبت روي ميزان قندخون و هورمون‌هاي كنترل‌كنندهآن دارد و براي همين است كه در ميان اين بوميان بسيار به‌ندرت به موردي ازبيماري ديابت برمي‌خوريم.»

منبع:برترین ها

Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

Trending Articles