Quantcast
Channel: جامعه مجازی دانشگاه پیام نور - همه انجمن ها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

یک سوال وبمسترانه در مورد مسدود شدن وی.pان

$
0
0
این اتفاق دقیقا چند روز پس از آغاز ثبت نام وی.پی.ان قانونی افتاده است و برخی خبرگزاری ها تیتر زده اند :

پس از ثبت‌نام ویpن‌ قانونی، از صبح امروز تمامی پورت‌های ویpن‌ غیرقانونی در کشور بسته شد.

ذهن بنده به عنوان مدیر یک وب سایت، درگیر مسئله ای شده است که ممکن است در آینده برای مدیران سایت ها و صاحبان کسب و کارهای آنلاین اتفاق بیفتد.

فرض کنید بنده به عنوان شخصی که یک کسب و کار آنلاین راه اندازی کرده، دارای یک پایگاه اینترنتی بر روی دامنه MyStartup.com هستم و شیوه فعالیت این پایگاه، به نوعی است که محتوای آن توسط کاربران تولید میشود. بنابراین حتی با رعایت کامل قوانین فی فیینگ از سوی مدیران، باز هم (به دلیل تولید محتوا از سوی کاربران) امکان انتشار و تولید محتوای مجرمانه وجود دارد و به دلیل حجم بالای محتوا ممکن است موارد مذکور از دید مدیران دور بماند و باعث فی فی شدن آن پایگاه از سوی کمیته فی فیینگ شود.

در اینجا، مدیر پایگاه اینترنتی به دنبال راهی برای رفع فی فی پایگاه خود (در کمترین زمان ممکن) خواهد گشت. چرا که با توجه به تجاری شدن وب، زمان ارزش بسیار زیادی برای وی دارد و هر یک روز وقفه باعث ایراد خسارت به کسب و کار وی خواهد شد و به دلیل بسته شدن پورت های وی.پی.ان، دسترسی کاربران این پایگاه (که همان مشتریان و منبع درآمد پایگاه هستند) تا زمان رفع فی فی، مسدود خواهد بود.

به فرض بعد از چند روز دوندگی از سوی مدیر پایگاه و یافتن علت فی فی شدن، وی قصد پالایش پایگاه اینترنتی خود و حذف محتوای مجرمانه تولید شده از سوی کاربران را داشته باشد. تا پس از آن بتواند درخواست رفع فی فی پایگاه خود را به کمیته مربوطه ارائه کند.

شاید بنظر برسد مدیر خیلی راحت با چند کلیک می تواند محتوای مجرمانه را حذف کند. اما باید توجه داشت دامنه پایگاه مد نظر فی فی شده است و مطمئنا مدیر پایگاه برای ورود به پنل مدیریت خود با آدرسی نظیر mystartup.com/AdminPanel دچار مشکل خواهد شد. چرا که این آدرس و کلیه آدرس های مرتبط با پایگاه وی فی فی است.

خوب سوال اینجاست : راه های پیش رو برای دسترسی به پنل مدیریت وب سایت فی فی شده خود و حذف محتوای مجرمانه چیست؟

۱) اولین راه استفاده از وی.پی.ان برای عبور از فی فیینگ است. که در روز های اخیر کلیه پورت های وی.پی.ان مسدود شده است و عملا این راه بسته شده است.

۲) دومین راه ثبت یک دامنه جدید مانند mystartDown.com و پارک کردن آن بر روی وب سایت فی فی شده است. اما این روش علاوه بر اینکه روشی بسیار غیرمنطقی است، نیاز به صرف هزینه اضافی و نیز اندکی زمان بر خواهد شد. ضمن آنکه در ایمیل ارسال شده از سوی کمیته فی فیینگ برای مدیر پایگاه، ذکر شده است :

۶٫ هرگونه تغییر در نشانی (آدرس )فی فی شده یا راه اندازی آدرس اینترنتی جدید با محتوای قبلی یا راه اندازی سایت با پروتکل https تخلف محسوب شده و موجبات پیگرد قضایی را فراهم خواهد آ ورد .

۳) سومین راهی که ممکن است به ذهن برسد، تهیه وی.پی.ان قانونی برای دسترسی به پنل مدیریت وب سایت فی فی شده و پالایش محتوای مجرمانه آن است. اما چند مشکل! یکی اینکه در حال حاضر به افراد حقیقی وی.پی.ان قانونی ارائه نمی شود و تنها به ادارات و سازمان ها و اشخاص حقوقی ارائه می شود:

در حال حاضر، این پیش ثبت نام تنها برای متقاضیان حقوقی اعم از سازمان‌ها، موسسات، دانشگاه‌ها، نمایندگی‌های خارجی و شرکت‌ها صورت می پذیرد.

به فرض که در آینده به اشخاص حقیقی هم وی.پی.ان قانونی ارائه شود، دریکی از بندهای شرایط ثبت نام امده است:

این ویpن جهت دور زدن فی فیینگ نیست و در صورت استفاده برای این منظور، سوءاستفاده محسوب شده و پیگرد قانونی خواهد داشت. متقاضیان برای گذر از فی فیینگ می بایست با کمیته مصادیق مذاکره داشته باشند.

و تا زمانی که قانون فوق از سمت کاربر پذیرفته نشود، امکان ثبت نام وجود ندارد. علاوه بر آن مطمئنا ثبت نام وی.پی.ان قانونی فرایندی زمان بر خواهد بود و در شرایط استرس زای فی فی بودن وب سایت یک کسب و کار آنلاین، مدیر وب سایت تمامی تلاش خود را معطوف خواهد کرد که در کمترین زمان بتنواند فرآیند رفع فی فی را پیگیری کند.

در حال حاضر سوالی که مطرح خواهد بود این است “در صورتی که یک وب مستر که کلیه قوانین فی فیینگ را نیز رعایت میکند، به دلیل تولید محتوای مجرمانه از سوی یکی از کاربران وب سایتش، درگیر فی فیینگ وب سایتش شود و بخواهد روند رفع فی فیینگ را (بصورت قانونی) دنبال کند، با توجه به اینکه حذف محتوای مجرمانه یکی از ابتدائی ترین مراحل رفع فی فیینگ است، برای دسترسی به پنل مدیریت وب سایتش جهت حذف محتوای مجرمانه، چگونه اقدام کند؟؟؟”

Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

Trending Articles