Quantcast
Channel: جامعه مجازی دانشگاه پیام نور - همه انجمن ها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

وضعیت آورد آب در حوزه سد کرخه و دز خوزستان همچنان بحرانی است

$
0
0
معاون سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به بحرانی بودن وضعیت آورد آب در حوزه سد کرخه و دز، گفت: مجموع آورد منتهی به سد کرخه ۱۹ درصد سال‌های نرمال بوده و نسبت به این‌ سال‌ها ۸۱ درصد کاهش داشته است.

فتح‌الله دهکردی اظهار کرد: میزان آب ذخیره شده در پشت سد کرخه یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به سال گذشته ۷۱۰ میلیون کاهش داشته است و وضعیت در این سد بحرانی است.

وی بر لزوم تامین آب مورد نیاز کشت‌های زمستانه در حوزه سد دز و کرخه به هر شکل ممکن تاکید ‌کرد و افزود: به کشاورزان توصیه می‌کنیم که برای کشت‌های بهاره و تابستان، بدون هماهنگی با سازمان آب و سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اقدام نکنند و پیشنهاد ما به همه مصرف‌کنندگان صرفه‌جویی حداکثری در مصرف است.

معاون بهره‌برداری از منابع آب استان در خصوص وضعیت بارش تا ۲۵ بهمن‌ماه، خاطرنشان کرد: وضعیت بارندگی امسال نسبت به سال‌های نرمال ۳۳ درصد است که ۵۷ درصد کاهش بارش نسبت به سال‌های نرمال را نشان می‌دهد.

دهکردی جمع ‌آوردهای منتهی به سدهای استان نیز تا ۲۵ بهمن‌ماه را چهار میلیارد و ۵۳ میلیون مترمکعب و به میزان ۵۳ درصد آورد سال‌های نرمال اعلام و عنوان کرد: این میزان نسبت به سال‌های نرمال ۴۷ درصد کاهش داشته است.

وی در خصوص میزان آب ذخیره شده پشت سدهای استان، افزود: در حال حاضر به ترتیب در سد کارون ۴، یک میلیارد و ۶۶۴ میلیون، کارون ۳، یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب، سد شهید عبا‌س‌پور ۲ میلیارد و ۹۳ میلیون مترمکعب، سد دز یک میلیارد و ۶۹ میلیون مترمکعب، سد گتوندعلیا ۸۱۰ میلیون مترمکعب، سد کرخه یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون مترمکعب و سد مارون ۸۶۷ میلیون مترمکعب بوده است.

میزان آب ذخیره شده پشت سد مارون نسب به سال گذشته ۳۰۰ میلیون مترمکعب و میزان آب ذخیره شده پشت سدهای استان ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است اما با وجود این افزایش، در حوزه سد دز و کرخه بازهم نگرانی وجود دارد.

دهکردی تصریح کرد: امیدواریم که وضعیت بارش‌های زمستانه و بهاره امسال بهتر شود تا بتوانیم میزان ذخیره‌سازی آب پشت سدهای استان را بالا ببریم.


ایسنا

Viewing all articles
Browse latest Browse all 11241

Trending Articles