یکی از اسماء خداوند غافر است که با مشتقاتش بارها در قران ذکر شده است و حتی سورهای هم به نام غافر در کتاب خدا وجود دارد.
با این حال خوب است بدانید که غفران الهی شامل همه نمیشود و خداوند برای آنهایی که در دایره غفرانش قرار میگیرند، ویژگیهایی را بیان کرده است:
« [b]إِنَّا آمَنَّا بِرَبِّنَا لِیغْفِرَ لَنَا [/b]» بارها در کتاب خدا ذکر شده است.
«[b]إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یجْعَلْ لَكُمْ فُرْقَانًا وَیكَفِّرْ عَنْكُمْ سَیئَاتِكُمْ وَیغْفِرْ لَكُمْ». (الأنفال/29)[/b]
[b]بِعُونِی یحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَیغْفِرْ لَكُمْ [/b]/ از من پیروی کنید! تا خدا (نیز) شما را دوست بدارد و گناهانتان را ببخشد».
«[b]وَلْیعْفُوا وَلْیصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ یغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ[/b] / آنها باید عفو کنند و چشم بپوشند. آیا دوست نمیدارید خداوند شما را ببخشد؟».
«[b] إِنْ تُقْرِضُوا اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا یضَاعِفْهُ لَكُمْ وَیغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ شَكُورٌ حَلِیمٌ[/b]/ اگر به خدا قرضالحسنه دهید، آن را برای شما مضاعف میسازد و شما را میبخشد».
این آیه ها نوید بزرگی است برای آنهایی که به رحمت الهی امیدوار هستند؛ خدایی که اهل بخشش است و به مغفرت عادت دارد.
4- مورد چهارم یک خبر خوب است به آنهایی که مردم را میبخشند. خدا به آنها وعده مغفرت داده است. در آیه 22 سوره نور آمده است: 1- باید ایمان به خداوند داشته باشیم که مورد غفران قرار بگیریم. عبارت 3- قرآن کریم پیروی از انبیا را دیگر شرط غفران الهی دانسته است. در آیه 31 سوره آل عمران درباره موسی علیهالسلام آمده است: «فَاتَّ 5- آنهایی که قرضالحسنه میدهند و به مردم از این طریق یاری میرسانند هم مورد غفران الهی واقع میشوند. در آیه 17 سوره تغابن آمده است: 2- تقوا دومین نشانه افرادی است که مورد مغفرت واقع میشود، در قرآن آمده است: 6- دعا و استغفار دیگر شرط مغفرت الهی است: «انی ظلمت نفسی فاغفر لی فغفر له انه هو الغفور الرحیم/ پروردگارا! من به خویشتن ستم کردم؛ مرا ببخش. خداوند او را بخشید».
آیه، ضمیمه همشهری جوان
منبع:تبیان